Tuesday, January 25, 2022

Inledande stycke för uppsats

Inledande stycke för uppsats



Vad är strukturen för en uppsats? Inledande stycke för uppsats Bogeyman of Your Nightmares: Freddy Kruegers folkloriska rötter. Gör mina läxor. Bibliotekets Hem OneSearch Skicka e-post till en bibliotekarie Artikeldatabaser A till Ö. Sanningen INGEN gillar forskningsartiklar.





Postnavigering



En introduktion inledande stycke för uppsats, som inledningen av en konventionell uppsatskomposition eller rapport är utformad för att fånga folks uppmärksamhet. Den informerar läsarna om ämnet och varför de borde bry sig om det men lägger också till tillräckligt med intriger för att få dem att fortsätta läsa. Kort sagt, det inledande stycket är din chans att göra ett bra första intryck. Det primära syftet med ett inledande stycke är att väcka din läsares intresse och identifiera ämnet och syftet med uppsatsen. Det slutar ofta med ett examensarbete. Du kan engagera dina läsare redan från början på ett antal beprövade sätt.


Ställer en fråga, inledande stycke för uppsats, definiera nyckeltermen, ge en kort anekdot med hjälp av ett lekfullt skämt eller känslomässig vädjan, eller dra fram ett intressant faktum är bara några tillvägagångssätt du kan ta. Använd bilder, detaljer, inledande stycke för uppsats, och sensorisk information för att få kontakt med läsaren om du kan. Nyckeln är att lägga till intriger tillsammans med precis tillräckligt med information så att dina läsare vill ta reda på mer. Ett sätt att göra detta är att komma med en lysande öppningslinje. Även de mest vardagliga ämnen har aspekter intressanta nog att skriva om; annat, inledande stycke för uppsats, du skulle inte skriva om dem, eller hur?


När du börjar skriva ett nytt stycke, inledande stycke för uppsats, tänk på vad dina läsare vill eller behöver veta. Använd din kunskap om ämnet för att skapa en öppningsrad som kommer att tillfredsställa det behovet. Du vill inte falla i fällan av vad författare kallar "chasers" som tråkar dina läsare som "Ordboken definierar Inledningen bör vara vettig och haka på läsaren redan från början. Gör ditt inledande stycke kort. Vanligtvis, inledande stycke för uppsats, bara tre eller fyra meningar räcker för att skapa förutsättningar för både långa och korta uppsatser. Du kan gå in på stödjande information i din uppsats, så berätta inte allt för publiken på en gång.


Du kan alltid ändra ditt inledande stycke senare. Ibland måste man bara börja skriva. Du kan börja från början eller inledande stycke för uppsats rakt in i hjärtat av din uppsats. Ditt första utkast kanske inte har den bästa öppningen, men när du fortsätter att skriva kommer nya idéer till dig och dina tankar kommer att utveckla ett tydligare fokus. Notera dessa och, inledande stycke för uppsats du arbetar genom revisionsrefine och redigerar din öppning. Om du kämpar med öppningen, följ andra skribenters ledning och hoppa över det för stunden. Många skribenter börjar med brödtexten och avslutningen och återkommer till inledningen senare.


Det är en användbar, inledande stycke för uppsats, tidseffektivt tillvägagångssätt om du hamnar i de första orden. Börja där det är lättast att börja. Du kan alltid gå tillbaka till början eller ordna om senare, särskilt om du har en disposition färdig eller ett allmänt ramverk informellt kartlagt. Om du inte har en disposition kan ens bara börja skissa en hjälpa till att organisera dina tankar och "förbereda pumpen" så att säga. Du kan läsa alla råd du vill om att skriva en övertygande öppning, men det är ofta lättare att lära sig genom exempel. Ta en titt på hur vissa författare tog sig an sina uppsatser och analysera varför de fungerar så bra. Vad gjorde Zeigler i sin introduktion?


Först skrev hon i ett litet skämt, men det tjänar ett dubbelt syfte. Det bäddar inte bara för hennes lite mer humoristiska inställning till crabbing, utan det förtydligar också vilken typ av "crabbing" hon skriver om. Detta är viktigt om ditt ämne har mer inledande stycke för uppsats en mening. Det andra som gör detta till en lyckad introduktion är det faktum att Zeigler låter oss undra. Vad måste vi vara beredda på? Kommer krabbor att hoppa upp och haka på dig? Är det ett rörigt jobb? Vilka verktyg och redskap behöver jag? Hon lämnar oss med frågor, och det drar in oss för nu vill vi ha svar.


Denna reviderade klassificeringsuppsats börjar med att måla upp en bild av ett vanligt scenario: mataffären. Men när den används som en möjlighet att observera den mänskliga naturen, som den här författaren gör, förvandlas den från vanlig till fascinerande. Vem är minnesförlusten? Skulle jag bli klassad som tjusig av den här kassörskan? Det beskrivande språket och analogin till råttor i en labyrint ökar intrigen, och läsarna vill ha mer. Av denna anledning, även om den är lång, är detta en effektiv öppning. Här är ett exempel på att vända förväntningarna. Det inledande stycket är fyllt med undergång och inledande stycke för uppsats. Vi tycker synd inledande stycke för uppsats författaren men undrar om artikeln kommer att bli en klassiker inledande stycke för uppsats berättelse.


Det är i andra stycket vi får reda på att det är tvärtom. De första orden i andra stycket – som vi inte kan låta bli att skumma – överraskar oss och drar oss därför in. Hur kan berättaren vara glad efter all den sorgen? Denna vändning tvingar oss att ta reda på vad som hände. De flesta har haft streck där ingenting verkar gå rätt till. Ändå är det möjligheten till en lyckovändning som tvingar oss att fortsätta. Den här skribenten vädjade till våra känslor och en känsla av delad upplevelse för att skapa en effektiv läsning. Dela flipboard e-post. En introduktion till essäskrivande. Inledning Välja ett ämne. Att skriva en introduktion. Hur man börjar en uppsats Skriva ett bra första stycke Starka avhandlingsuttalanden Uppmärksammade inledande meningar Kontrollera dina kunskaper: Hur man stödjer en ämnesmening.


Strukturering och skissering. Hur man skriver en uppsats med fem stycken Skapa en disposition med hjälp av ett Venn-diagram Använd textrutor för att skissera och organisera Kontrollera dina kunskaper: Skapa en enkel disposition. Typer av uppsatser. Hur man skriver en berättande essä Hur man skriver en argumenterande essä Hur man skriver en redogörelseessä Hur man skriver en personlig berättelse Hur man skriver en åsiktsessä Hur man skriver en profil. Redigering och förbättring. Få stycken att flyta med mjuka övergångar att ersätta dessa överanvända, trötta ord En checklista för uppsatsrevision. Av Richard Nordquist Richard Nordquist.


Richard Nordquist är professor emeritus i retorik och engelska vid Georgia Southern University och författare till flera läroböcker i grammatik och komposition på universitetsnivå. Lär dig mer om vår redaktionella process. Utvald video. Citera detta artikelformat. Nordquist, Richard. Exempel på bra inledande stycken. kopiera citat. Skriv en uppmärksam öppningsmening för en uppsats. Förstå allmän till specifik ordning i sammansättning. Writers on Writing: The Art of Paragraphing. Dåliga uppsatsämnen för högskoleantagning.


Hookers vs. Chasers: Hur man inte börjar en uppsats. Hur man utvecklar och organiserar en klassificeringsuppsats. Hur man skriver ett solidt examensarbete. Klassificering Stycke, uppsats, tal eller karaktärsstudie: 50 ämnen.





berättande essä om kärlek



Du måste se till att du väljer rätt ord för att starta ett stycke. I det här avsnittet ska vi titta på några exempel på meningsstartare. Du kommer att upptäcka att du väljer rätt övergångsord för att starta ett kroppsstycke beroende på vad du kommunicerar. Du kan behöva övergångsord för att visa kontrast, lägga till idé, visa orsak eller till och med lägga till betoning. Så här är en lista med övergångsord som kan hjälpa dig i varje kategori. Du kan använda dem som tips för att få de rätta orden för att starta en mening och få bra uttryck till läsarna.


Du kanske upptäcker att varje nytt stycke blir repetitivt och distraherar dig från nyckelkomponenten i den kritiska analysen av ditt akademiska arbete. Identifiera kortfattat de viktigaste avsnitten eller styckena i din uppsats i introduktionsstycket. Du måste också återge dem i ditt slutstycke. Studenter som har denna kunskap kommer inte att kämpa med att börja eller hur man avslutar en uppsats. Du kan också vara säker på att du kommer att glädja dem som läser ditt arbete. Det viktigaste är att välja bra övergångsord till din uppsats. Dessa tips hjälper dig att välja de bästa orden för att starta ett stycke i din uppsats. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Gå till innehållet Mina läxor Klar Expertskrivtjänster.


Beställ nu. Gör mina läxor. Så, hur man startar en paragraf? Övergångsord för att starta ett stycke Övergångsord uppmanar läsaren att etablera relationer som finns mellan dina idéer, särskilt när du ändrar idéer. Ämnessatser Du måste börja med en ämnesmening vid idéer i början av ett stycke. Organisation Sättet du organiserar ditt papper på kan också hjälpa till att öka övergången av stycken. Relationer Utöver hur du skriver din akademiska uppsats kan du också förbättra hur du överför dina stycken genom att diskutera relationerna som finns mellan dina idéer. Du vill inte göra en forskningsartikel. Din professor vill inte läsa den eller betygsätta den. Så gör ni både en tjänst och gör det intressant! Tänk på de saker som intresserar dig. Tänk nu på ditt papper.


Kan du hitta ett sätt att införliva de två? Om du kommer på en idé till ett papper, kör det av din professor. Chansen är stor att din professor är trött på att läsa samma tidning om och om igen och kan vara öppen för din idé. Du kommer att bli förvånad över hur många roliga och intressanta ämnen det finns med bara lite fantasi. Låt oss låtsas att jag måste skriva ett papper för en ekonomiklass. Jag är hemsk på ekonomi och företag, så jag gillar inte ämnena. Däremot älskar jag musik. Kan jag kombinera musik och ekonomi? Självklart! Det finns många sätt att införliva musik i en ekonomiuppsats:. Vetenskaplig forskning är MYCKET mer intressant än vad de flesta ger kredit åt. Nedan är några av mina favoritartiklar utanför väggen:. The Bogeyman of Your Nightmares: Freddy Kruegers folkloriska rötter.


Risk för huvud- och nackskador i Heavy Metal: Head Bangers Fast between Rock and a Hard Bass. Bibliotekarier och partytjejer: Kulturstudier och bibliotekariens mening. Det är ett användbart och tidseffektivt tillvägagångssätt om du hamnar i de första orden. Börja där det är lättast att börja. Du kan alltid gå tillbaka till början eller ordna om senare, särskilt om du har en disposition färdig eller ett allmänt ramverk informellt kartlagt. Om du inte har en disposition kan ens bara börja skissa en hjälpa till att organisera dina tankar och "förbereda pumpen" så att säga. Du kan läsa alla råd du vill om att skriva en övertygande öppning, men det är ofta lättare att lära sig genom exempel. Ta en titt på hur vissa författare tog sig an sina uppsatser och analysera varför de fungerar så bra.


Vad gjorde Zeigler i sin introduktion? Först skrev hon i ett litet skämt, men det tjänar ett dubbelt syfte. Det bäddar inte bara för hennes lite mer humoristiska inställning till crabbing, utan det förtydligar också vilken typ av "crabbing" hon skriver om. Detta är viktigt om ditt ämne har mer än en betydelse. Det andra som gör detta till en lyckad introduktion är det faktum att Zeigler låter oss undra. Vad måste vi vara beredda på? Kommer krabbor att hoppa upp och haka på dig? Är det ett rörigt jobb? Vilka verktyg och redskap behöver jag? Hon lämnar oss med frågor, och det drar in oss för nu vill vi ha svar.


Denna reviderade klassificeringsuppsats börjar med att måla upp en bild av ett vanligt scenario: mataffären. Men när den används som en möjlighet att observera den mänskliga naturen, som den här författaren gör, förvandlas den från vanlig till fascinerande. Vem är minnesförlusten? Skulle jag bli klassad som tjusig av den här kassörskan? Det beskrivande språket och analogin till råttor i en labyrint ökar intrigen, och läsarna vill ha mer. Av denna anledning, även om den är lång, är detta en effektiv öppning. Här är ett exempel på att vända förväntningarna. Det inledande stycket är fyllt av undergång och dysterhet. Vi tycker synd om författaren men undrar om artikeln kommer att bli en klassisk snyfthistoria.


Det är i andra stycket vi får reda på att det är tvärtom. De första orden i andra stycket – som vi inte kan låta bli att skumma – överraskar oss och drar oss därför in. Hur kan berättaren vara glad efter all den sorgen?

No comments:

Post a Comment