Friday, December 17, 2021

Uppsats om kostanalys

Uppsats om kostanalysVi har tagit emot din begäran om att få ett prov Användare utan konton måste vänta på grund av en stor väntelista och stor efterfrågan. Obs: det här exemplet tillhandahålls av en student som du, använd det endast som en vägledning. Istället för kaffe på morgonen kommer jag att ta fruktjuice. Hälsosam kost och aktiv livsstil Läroplansidor: 3 sida kostanalys uppsats. Äter också mer spannmål, frukt och grönsaker som har hög fiber. När det gäller maten som innehåller fiber utgör en utmaning eftersom mitt intag inte har några fibrer i sig, kostanalys uppsats. Ditt svar är till stor hjälp för oss. Tack så mycket!

Diet receptGlöm hela natten och hitta lite skrivinspiration med våra kostnadsfria essäprover om vilket ämne som helst. Det är dags för dig att spika din kostanalys uppsats Inledning Syftet med uppsatsen är att utvärdera min kostkonsumtion för att kostanalys uppsats en medvetenhet om maten jag konsumerar och att avgöra om den är hälsosam och bidrar positivt till min allmänna hälsa och näring. Uppsatsen kommer att fokusera på min 7-dagars kostlogg för att analysera för att bestämma vilken typ av mat som ger mig de nödvändiga näringsämnena och hur min kostkonsumtion kan ändras för att underlätta ett hälsosammare näringsintag.


Personlig profil Jag har förhållandevis hälsosamma matvanor eftersom alla mina måltider är balanserade, innehåller tillräckligt med färsk frukt och grönsaker, kostanalys uppsats. Men min kaloriförbrukning är otillräcklig för en individ i min ålder och aktivitetsnivå. Enligt Calorie Calculator behöver jag kcla varje dag för att hålla en hälsosam vikt, men mitt genomsnittliga kaloriintag över sju kostanalys uppsats var kcal. Detta är en skillnad på kalorier. Jag ligger för närvarande på en hälsosam vikt med ett BMI på Om jag fortsätter med de dåliga matvanorna att hoppa över frukost och lunch vissa dagar, kommer jag att uppleva energibrist, ohälsosamt hetsätning på grund av intermittent fasta, och jag kan bli underviktig.


Som sådan behöver jag äta tyngre mellanmål, fler kaloripaketerade luncher och lättare middagar. Jag arbetar för att få sextio procent av mina kalorier från kolhydrater, trettio procent från fetter och proteiner. Jag är glad att mitt fiberintag är hälsosamt med mycket fullkornsbröd och ris, efter att ha konsumerat 79 procent fibrer under en veckas period. Detta kan dock alltid ökas genom att ersätta det vita riset med brunt ris. Behöver en unik uppsats om "dietanalysuppsats"? Hoppa över måltider Jag har en dålig vana att hoppa över frukost på grund av att jag går upp sent på morgonen och inte har tid att äta.


De dagar jag har hoppat över frukosten har jag kämpat med väldigt låga energinivåer trots att jag är van vid att gå på fastande mage på morgontimmarna två till tre gånger i veckan. Med tanke på att jag är en högskolestudent förstår jag att min hjärna och kropp kostanalys uppsats glukos på morgonen så att jag kan fungera effektivt. Att äta frukost är en effektiv faktor i ett vikthållningsprogram. Det är också sant att människor som inte äter frukost med största sannolikhet kommer att mellanmåla fettrik mat eller äta för mycket vid middagen. Jag kan se från mitt matschema att jag hade ett tungt mellanmål efter mina morgonklasser när jag gick utan frukost, kostanalys uppsats.


Jag är dock glad över att mellanmålet bestod av nyttigt fullkornsbröd. Jag upplever också att jag har ett mer oroligt och lynnigt temperament de morgnar jag går utan frukost, vilket är dåligt för min koncentration och interaktion med människor. Att inte äta frukost ökar dessutom mina chanser att bli hypoglykemisk eller ha lågt blodsocker. Hypoglykemi kan orsaka fysiska symtom som huvudvärk, svaghet, kostanalys uppsats, och en snabb puls, varav en del har jag upplevt, kostanalys uppsats, speciellt huvudvärken och yrseln i extrema fall när jag har hoppat över både frukost och mellanmål mitt på morgonen.


Kostförändringar Efter att ha fått en bättre förståelse för min kost och matkonsumtion kommer jag med största säkerhet att ändra min kostanalys uppsats intag till en högre mängd kolhydrater och proteiner, och öka hälsosam frukt och grönsaker. Jag kommer att börja och upprätthålla en vana att gå och lägga mig tidigt så att jag kan vakna tidigt för att ge tillräckligt med tid för en hälsosam frukost för att ge mig en hälsosam och energifylld start på dagen, kostanalys uppsats. För att förhindra att förlora kostanalys uppsats mycket vikt, jag kommer att åtfölja mitt ena fruktmellanmål med nötter eller en lätt smörgås som också kommer att öka mitt kaloriintag. Jag kommer att ersätta min Vegetarisk Chili och Vegetarisk Fajita med Kött Chili och Fajitas.


Jag kommer istället att äta mina grönsaker i form av nyttiga sallader under middagen eller lunchen, eller båda när det är möjligt. För att öka mitt kolhydratintag, kostanalys uppsats, Jag kommer att behöva inkludera mer hälsosam stärkelse i min kost som jams, potatis och en mängd olika bröd som frö- eller spannmålsbröd. Jag kommer också att öka mina portioner med en tredjedel för att öka mina energinivåer. Detta kommer att kompletteras med en aktiv livsstil. Som det är nu är jag ganska aktiv, kostanalys uppsats, lever det typiska universitetslivet. På fritiden simmar jag och tar långa promenader.


Men på helgerna sover jag mest för att betala tillbaka den veckolånga sömnskulden. Jag kommer att ta mer tid borta från min säng för att öka rörelsen, pulsen och i slutändan för att öka mina energinivåer. Mitt vätskeintag är ganska bra. Jag får det mesta av mitt vatten från mjölk, kostanalys uppsats, och frukostdrycker, med ett och annat glas vatten när jag blir väldigt törstig. Men jag tror att jag behöver återfukta mer, genom att öka mitt fruktintag och vanligt vattenintag för att hjälpa matsmältningen och den allmänna hälsan. Jag måste skära ut Coca Cola och ersätta den med färsk juice eller suckulent frukt som grapefrukt, apelsiner, mango och mandariner.


Coca Cola innehåller för mycket socker, och även om jag inte försöker gå ner i vikt, är det inte ett hälsosamt val av mat. Kaffe är också en dryck som jag kanske klarar mig utan även om det bidrar till kostanalys uppsats dagligt vätskebehov. Men kaffe är ett diuretikum, vilket betyder att det får mig att kissa ofta, vilket ökar risken för uttorkning. Även om det inte påverkar min hälsa och hydrering akut med tanke på att jag tar det ibland, kanske det inte är ett betydande problem i mitt kostintag. Sammantaget är vatten mitt bästa alternativ för att hålla mig hydrerad. Det är billigt och koffeinfritt! Istället för kaffe på morgonen kommer jag att ta fruktjuice. På morgnarna när jag har bråttom ska jag ta en snabb flingor med helmjölk.


Min frukost skulle kunna innehålla mer fullkorn, som flingor med hela kli, havre och müsli, och mindre av svart sötat kaffe, bagels, kostanalys uppsats, sötningsmedel och bröd. Jag skulle också kunna göra mer med mjukkokta ägg och kött då och då, till exempel en till två gånger i veckan. Jag skulle också kunna inkludera ett mellanmål på eftermiddagen i min kostplan för att behålla en hälsosam kroppsvikt. Förutom eftermiddagen kostanalys uppsats, Jag skulle kunna använda någon dessert till min lunch eller middag några gånger i veckan. Eftermiddagssnacken kan bestå av nötter, smoothies eller lätta smörgåsar gjorda av tunt skivat helbröd, grönsaker och såser som senap och tomatsås, kostanalys uppsats.


Ett mellanmål på eftermiddagen skulle bidra till ett högre kaloriintag, vilket skulle hindra mig från att äta för mycket på natten. En lättare måltid på natten skulle ge mer bekväm sömn och matsmältning. Beteendeförändringar jag behöver för att reglera mina måltider genom att äta på kostanalys uppsats samma tid varje dag. För att uppnå detta måste jag ge struktur åt mina matvanor för att göra att äta en kostanalys uppsats och en vanlig del av mitt dagliga liv. Att ha ett strukturerat matschema gör att jag kan äta tillräckligt med rätt kostanalys uppsats. När vanan att äta måltider och mellanmål är på plats, kostanalys uppsats, Jag kan sedan justera matinnehållet och storlekarna därefter, i motsats till att helt enkelt äta obehindrat för att det är dags att äta eller för att jag är riktigt hungrig.


Ett regelbundet matschema hjälper mig att bekämpa överhoppade måltider, oregelbunden eller försenad mat. Som sådan kommer det att hjälpa mig att förhindra hetsätning eftersom jag kommer att undvika den intensiva hungern som får mig att äta hetsätning. Regelbundna måltider kommer att hålla min blodsockernivå stabil för att minska känslan av irritation och trötthet. Dessutom kommer min ämnesomsättning att vara stabil. Av den anledningen kommer nästa måltid som konsumeras att metaboliseras i syfte att lagra energi som leder till viktökning, kostanalys uppsats. Efter att jag har ställt in den vanliga strukturen kommer jag att kunna planera mina måltider i förväg.


Jag kommer att veta när min nästa måltid eller mitt mellanmål kommer att vara och jag kommer att ha en plan för vad jag ska äta vid den tidpunkten. Jag tenderar att skylla på brist på tid som mitt skäl att hoppa över frukost eller lunch. Men tiden är gjord för viktiga saker så jag måste hinna äta. För att träna på detta måste jag betrakta mina måltider och mina mellanmål som en viktig del av min dag och att prioritera att äta framför att göra kostanalys uppsats saker som att läsa, titta på tv, kostanalys uppsats, eller sover. När jag prioriterar därefter kommer jag inte lämna ett utrymme på mer än fyra timmar mellan måltider och mellanmål. Eftersom mitt college-schema inte tillåter mig att förkorta klyftan mellan mina måltider på grund av vissa extremt snäva scheman, kostanalys uppsats, Jag ska se till att öka mina portioner istället för att förse mig med energi att springa runt under dagen.


Jag måste vara tillräckligt förberedd för de frekventa måltiderna på dagen. Jag kommer att börja ta med mig ett lättätat mellanmål i min ryggsäck eller i bilen, till exempel en påse med torkad frukt eller nötter, frukt eller en kostanalys uppsats bar. Slutsats Resultatet av min kostutvärdering tyder på att min näringskonsumtion är bra men det kan vara bättre. Bara för att jag äter mycket fullkorn behöver det inte betyda att min kost överlag är hälsosam. Jag behöver öka frukt och grönsaker och äta regelbundet så att mitt matsmältningssystem inte alltid är i chock, vilket kan leda till kostanalys uppsats problem som förstoppning eller kaloriretention.


Att inte ha tid för frukost är ingen ursäkt för att hoppa över frukosten helt. Jag kan alltid skapa tid för frukost genom att gå och lägga mig tillräckligt tidigt så att jag har fått tillräckligt med sömn på morgonen. En kostanalys är en praxis som bör utföras på en mer regelbunden basis eftersom det bara är genom att skriva ner våra matvanor som man tydligt kan se hur de behandlar sin kropp genom vad de äter. Att ha medvetenhet kommer att få en att tänka två gånger nästa gång de söker efter snabbmat eller ohälsosamma drycker som läsk. Baserat på mitt matintag, konsumerar jag inte tillräckligt med kalorier för att passa mina dagliga behov. Jag behöver öka mina kalorier med en tredjedel genom att inkludera mer variation i mina mellanmål och genom att äta stora portioner av mat som är rik på hälsosam stärkelse.


Under de två dagar som jag hoppade över frukosten och den ena dagen som jag hoppade över lunch också, var mitt kaloriintag för lågt vilket översattes till låga energinivåer och näringsbrist. Jag måste göra dessa förändringar mycket snart så att jag inte ska kasta mig in i undervikt och äventyra min näringskonsumtion. Även om förändringarna jag behöver göra är försumbara, kommer det att krävas disciplin. Jag måste göra är att lägga till det som redan finns där, inkludera mer variation i min kost, kostanalys uppsats, öka mina portioner, hålla ett regelbundet matschema, undvika att hoppa över måltider och lägg till ett eftermiddagssnack och en och annan efterrätt efter lunch eller middag. Denna analys har hjälpt mig att se att även om jag kanske har en hälsosam vikt med ett bra BMI, så är jag kanske inte så frisk som jag vill vara.


Varför inte göra ett unikt papper åt dig? Använd kod: ANPASSAD Hoppa till innehåll Glöm hela natten och hitta lite skrivinspiration med våra kostnadsfria uppsatsprover om vilket ämne som helst. Söka efter:. Beställ nu. Gör min uppsats Använd kod: CUSTOM20 Koden kopierad! Använd den i kassan.

gud finns essäSammantaget ligger jag inom de rekommenderade värdena för protein och kolhydrater. Eftersom jag ligger i den nedre delen av rekommendationerna för protein och kolhydrater bör jag ändra min kost för att öka dessa komponenter och minska mitt totala fettintag Trumbo et al. FRÅGA 2 Baserat på min nuvarande diet finns det flera förändringar som jag kan göra i min kost för att förbättra min hälsa. För det första konsumerar jag för närvarande mer än kalorier än nödvändigt. Eftersom jag skulle vilja sänka mitt BMI måste jag sänka mitt kaloriintag för att uppnå detta. För att göra detta kan jag börja spåra mitt matintag och börja portionskontrollera för att sänka mitt totala kaloriintag.


För det andra konsumerar jag för närvarande stora mängder natrium i min kost. Ett sätt att minska detta är att minska mängden bearbetad mat som jag konsumerar. För närvarande konsumerar jag massor av bearbetad mat som innehåller mycket natrium, om jag går över till att äta mer naturlig mat, som grönsaker, kommer detta att hjälpa till att sänka mitt natrium. För det tredje har jag för närvarande ett högt intag av mättat fett. Jag kan också byta ut en del av maten med högre fetthalt med saker som frukt och grönsaker som skulle öka mitt kolhydratintag och minska mitt fettintag. Syftet…. Under åren har studier genomförts för att fastställa effekterna av östrogen som finns i dricksvatten på människors såväl som vattenlevande hälsa.


Forskning har visat att östrogen från... Under årens lopp har massor av studier kanaliserats mot förhållandet mellan kolsyrade drycker och fetma. En studie av Wolff identifierade att läskkonsumtion i USA... Hälsosam kost läroplanens mål Att säkerställa att barnen förstår vad som är hälsosam kost För att säkerställa att eleven känner till effekterna av ohälsosam mat En hälsosam kost är mycket viktigt... Kost är en viktig faktor som påverkar människors hälsa samt förebygger kroniska sjukdomar Hälsa, mat och kostrelaterade sjukdomar. Ämnet är relevant för alla eftersom alla måste... Sammanfattning Denna artikel ser på fetma som ett betydande hälsoproblem. Den försöker fastställa om dåliga matvanor och stillasittande livsstil är den främsta orsaken till fetma.


Data för... Enligt CDC är fetma, med särskild tonvikt på fetma hos vuxna, ett växande problem med ungefär jag hade fått lära mig som barn att vad... Varje år gör Forbes lista över de rikaste människorna i världen att det verkar som om antalet miljardärer fortsätter att växa. Skicka in dina gamla papper till vår uppsatsdatabas och hjälp medstudenter att lära av exempel. Detta är din chans att betala framåt! Skicka in ditt papper. Kan inte hitta ett gratisprov som matchar dina krav? Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover FÅ TILLGÅNG NU. Våra tjänster. Uppsatsförfattare Köp högskoleuppsatser Online Högskoleuppsats Hjälp online Köp forskningsuppsatser Skriv min terminsuppsats Forskningsuppsats till salu Fallstudie Skrivhjälp Köp en uppsats online Betala för uppsatser Skriv en fallstudie åt mig Köp uppdrag Onlinekurser Hjälp online Redan skrivna uppsatser Köp förskrivna Uppsatser Redigera mitt papper för mig Anpassad avhandling Avhandlingshjälp Onlineuppsatsförfattare Talförfattare att hyra MBA uppsatsförfattare Köp kurser online Visa alla.


Relaterade uppsatser. How The World Should Be, Research Paper Exempel. Exempel på raspolitik och maträttvisa. Bra exempel på uppsats om Ge en specifik anledning till varför sjukhuset var tvungen att gruppera sina data i tre kategorier? Gratis undervisning av det växande barnet i grundskolan i Australien Fallstudie exempel. Gratis Memorandum Essä Exempel. Uppsats om terminologier för specialiserade klassificeringssystem. Hälso- och sjukvårdspolitiska frågor för invandrare. Uppsatsexempel. Erhålla stöd för forskningsuppsatsprover för hälsoutbildning. Sjukdomsprocess: Diabetesuppsatser Exempel.


Metod för att erhålla nödvändiga godkännanden Exempel på forskningsdokument. Bra rekrytering och urval av anställda Forskningspapper Exempel. Politik: Igår, idag och imorgon Exempel på kritiska tänkande. Gratis Bästa sjuksköterskeadministratörsbeteende: Uppsatsprov. Gratis uppsats om budgetering för programimplementering. Evidensbaserad praxis litteraturgranskning prov. Personlighetsegenskaper och kriminellt beteende. Exempel på hiv-prevention i afrikanska, karibiska och svarta samhällen i Kanada, uppsats. Relaterade ämnen Ledarskap Uppsats Litteratur Uppsats Graviditet Uppsats Barn Uppsats Utveckling Uppsats Familj Uppsats Uppsats Föräldrar Uppsats Upphovsrätt Juridik Uppsats DNA Uppsats Biologi Uppsats Surrogatuppsats Genetik Uppsats Google Uppsats Protein Uppsats Ändring Uppsats Utlänningar Uppsats Cystisk fibros Uppsats Kandidatexamen Uppsats Material Uppsats Syra Uppsats Upphovsrätt Uppsats Size Uppsats Uppsats Funktion Uppsats VISA ALLA.


Typer av högskoleuppsatser. Mat College Uppsatser Vatten College Uppsatser Hälsa College Uppsatser Diet College Uppsatser Fiber College Uppsatser Sport College Uppsatser Balanserad Diet College Uppsatser Kolhydrat College Uppsatser Tennis College Uppsatser Bygga College Uppsatser Fastigheter College Uppsatser Bekymring College Uppsatser Vanor College Uppsatser Kostfiber College Uppsatser Människor College Uppsatser Människor College Uppsatser Uppsatser Business College Uppsatser Energy College Uppsatser Soil College Uppsatser Tänka College Uppsatser Lära College Uppsatser Graviditet College Uppsatser VISA alla.


Populära ämnen i en ros för Emily Abort Djurens rättigheter Djurförsök Artificiell intelligens Beowulf Black Lives Matter Kroppsspråk Mobbning Catcher In The Rye Barnmisshandel Inbördeskriget Kognitiv psykologi Konspirationsteori Covid Dödsstraff Depression Våld i hemmet Dödshjälp Könsroller Global uppvärmning Inklusive Vapenkontroll Hamlet Förintelsen Utbildning Isolering Flugornas herre Macbeth Marijuana Minimilön Fetma hos möss och män Onlineidentitet Organisationsbeteende Othello Pandemi Polis Brutalitet Rasism Romeo och Julia Sociala frågor Hållbarhet The Great Gatsby The Truman Show Den gula tapeten To Kill A Mockingbird Vietnamkriget Andra världskriget.


Anpassad skrift. Premium-databas. E-post Vänligen ange en giltig e-postadress. Matchar inte något konto. Registrera dig för ett konto. glömt ditt lösenord? eller använd ditt sociala mediekonto. Facebook Google. Har inget konto? Internt serverfel. Vänligen försök igen senare. E-post Vänligen ange din e-postadress. Avbryt Skicka. Nytt lösenord. Bekräfta nytt lösenord. lösenord uppdaterat! FÅ WOWESSAYS PREMIUM! Du får tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa collegepappersprover och ämnesidéer! Njut av vår nya tjänst: Premium Samples Database! Hypoglykemi kan orsaka fysiska symtom som huvudvärk, svaghet, skakningar och snabb puls, av vilka jag har upplevt en del, speciellt huvudvärk och yrsel i extrema fall när jag har hoppat över både frukost och mellanmål mitt på morgonen.


Kostförändringar Efter att ha fått en bättre förståelse för min kost och matkonsumtion kommer jag med största säkerhet att ändra mitt kostintag till en högre mängd kolhydrater och proteiner, och öka mängden hälsosamma frukter och grönsaker. Jag kommer att börja och upprätthålla en vana att gå och lägga mig tidigt så att jag kan vakna tidigt för att ge tillräckligt med tid för en hälsosam frukost för att ge mig en hälsosam och energifylld start på dagen. För att förhindra att gå ner för mycket i vikt, kommer jag att åtfölja mitt ena fruktmellanmål med nötter eller en lätt smörgås som också kommer att öka mitt kaloriintag. Jag kommer att ersätta min Vegetarisk Chili och Vegetarisk Fajita med Kött Chili och Fajitas. Jag kommer istället att äta mina grönsaker i form av nyttiga sallader under middagen eller lunchen, eller båda när det är möjligt.


För att öka mitt kolhydratintag måste jag inkludera mer hälsosam stärkelse i min kost som jams, potatis och en mängd olika bröd som frö- eller spannmålsbröd. Jag kommer också att öka mina portioner med en tredjedel för att öka mina energinivåer. Detta kommer att kompletteras med en aktiv livsstil. Som det är nu är jag ganska aktiv och lever det typiska universitetslivet. På fritiden simmar jag och tar långa promenader. Men på helgerna sover jag mest för att betala tillbaka den veckolånga sömnskulden. Jag kommer att ta mer tid borta från min säng för att öka rörelsen, pulsen och i slutändan för att öka mina energinivåer.


Mitt vätskeintag är ganska bra. Jag får det mesta av mitt vatten från mjölk och frukostdrycker, med ett och annat glas vatten när jag blir väldigt törstig. Men jag tror att jag behöver återfukta mer, genom att öka mitt fruktintag och vanligt vattenintag för att hjälpa matsmältningen och den allmänna hälsan. Jag måste skära ut Coca Cola och ersätta den med färsk juice eller suckulent frukt som grapefrukt, apelsiner, mango och mandariner. Coca Cola innehåller för mycket socker, och även om jag inte försöker gå ner i vikt, är det inte ett hälsosamt val av mat. Kaffe är också en dryck som jag kanske klarar mig utan även om det bidrar till mitt dagliga vätskebehov.


Men kaffe är ett diuretikum, vilket betyder att det får mig att kissa ofta, vilket ökar risken för uttorkning. Även om det inte påverkar min hälsa och hydrering akut med tanke på att jag tar det ibland, kanske det inte är ett betydande problem i mitt kostintag. Sammantaget är vatten mitt bästa alternativ för att hålla mig hydrerad. Det är billigt och koffeinfritt! Istället för kaffe på morgonen kommer jag att ta fruktjuice. På morgnarna när jag har bråttom ska jag ta en snabb flingor med helmjölk. Min frukost skulle kunna innehålla mer fullkorn, såsom flingor med hela kli, havre och müsli, och mindre av svart sötat kaffe, bagels, sötningsmedel och bröd. Jag skulle också kunna göra mer med mjukkokta ägg och kött då och då, till exempel en till två gånger i veckan.


Jag skulle också kunna inkludera ett mellanmål på eftermiddagen i min kostplan för att behålla en hälsosam kroppsvikt. Förutom eftermiddagssnacken skulle jag kunna använda lite efterrätt till lunchen eller middagen några gånger i veckan. Eftermiddagssnacken kan bestå av nötter, smoothies eller lätta smörgåsar gjorda av tunt skivat helbröd, grönsaker och såser som senap och tomatsås. Ett mellanmål på eftermiddagen skulle bidra till ett högre kaloriintag, vilket skulle hindra mig från att äta för mycket på natten.

No comments:

Post a Comment