Friday, March 25, 2022

Födelsemärkesuppsatsen

Födelsemärkesuppsatsen



Faktum är att många män skulle riskera sitt liv för att kyssa hennes födelsemärke. eller att deras felfrihet i stor utsträckning orsakas av arbete och skada. tittar på bara en övergång från positionspunkterna från två olika typer av ogynnsamma bedömningar. kan ses som att Aylmer försöker sublimera sina stora misslyckanden genom att projicera dem på Georgiana genom hennes nevus. Ska vi uppleva födelsemärkesuppsatsen för Georgiana eller Aylmer? Aylmer å andra sidan, födelsemärkesuppsatsen, på grund av hans önskan att kontrollera naturen resulterar i döden av hans fru Sterling Georgiana har nevus.





Nya Inlägg



Uppsatsexempel. 1800-talet var en tid av förändring, precis som detta, millenniet, är en tid av stora förändringar. Temat religion är dolt i önskan att radera födelsemärket. Han tror att han kan ta bort det med hjälp av vetenskapen. Kanske tror folk det – tusentals får kosmetisk kirurgi utförd varje år födelsemärkesuppsatsen ett sätt att försöka göra sig vackrare. Religionen har tagit ett steg tillbaka i samhället idag, så betydelsen av perfektion av Gud har också varit födelsemärkesuppsatsen till den bakre brännaren. Men bakom alla operationer som utförs idag, är frågan: Är det rätt att förändra det som gavs till dig av Gud? Kanske, men det är inte utan konsekvenser, födelsemärkesuppsatsen.


Hon är kvinna och ska därför inte ha något att bidra med. Även i ögonblicket av hennes död, när hennes födelsemärke tas bort, visar hon en viss lycka över att behaga sin man. Könsfördomen idag är inte lika stark som den en gång var men den finns fortfarande. För vissa kvinnor finns det fortfarande en önskan att vara undergiven och behaga män. Många kvinnor har övervunnit detta, men det finns fortfarande en könsfördom på arbetsplatsen, politiken, friidrotten och många andra områden. Med tiden kommer förhoppningsvis människor att inse att kvinnor verkligen är lika med män och förtjänar att bli behandlade på samma sätt. Dilemmat är ansvar vs. Aylmer glömmer sitt ansvar och förlorar Georgiana på grund av det. Vetenskaplig kunskap är födelsemärkesuppsatsen makt, men Hawthorne försöker påminna oss om att med makt kommer ett behov av kontroll och självbehärskning.


Vetenskapliga upptäckter och ansvaret bakom dem plågar oss än idag. Ett välkänt exempel är kloningen av fåret Dolly. Medan forskare såg detta som ett underbart medicinskt framsteg, fruktade genomsnittliga människor att nästa objekt skulle klonas. Människor tröstas med tanken att de vet allt, och när en ny teori introduceras tenderar de att delas upp i två grupper: de som vill uppmuntra förändring och framsteg, och de som är rädda för vad födelsemärkesuppsatsen kommer att betyda för deras liv, och skyr den potentiella förändringen, födelsemärkesuppsatsen. Vi insisterar på att ifrågasätta allt i våra liv.


Vi födelsemärkesuppsatsen förlorar synen på vår tro och religion, och vi har fortfarande svårt att komma överens om att båda könen är lika. Dessutom är lusten att spela Gud något som nästan är instinktivt hos människor. Vi gillar att utmana moderna framsteg och se om vi kan göra saker bättre, snabbare, mindre, billigare, födelsemärkesuppsatsen, etc. Den ber dig att stanna upp och överväga vad som händer, förändras och om ansvar tas. Ungefär som på s, kommer människor idag med nya och fantastiska enheter. Det kommer alltid att finnas en rädsla för det okända och vetenskapen är det största okända av alla, födelsemärkesuppsatsen.


Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Uppsatser Hitta en handledare. APA Födelsemärkesuppsatsen Harvard Vancouver Essay Exempel. Februari Kopiera till Urklipp Referens Kopierat till Urklipp. Lämna en kommentar Avbryt svar Kommentar Namn E-post Webbplats Spara mitt namn, e-postadress och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar.





kortsiktiga och långsiktiga karriärmål uppsats



Dessutom var laboratoriet och boudoiren platser för Aylmer och Georgiana att fly till. De två rummen var väldigt olika i utseende och dofter. Laboratoriet är mer för Aylmer. Runt om i rummet fanns det rör, cylindrar, deglar och andra maskiner för kemisk forskning. En elektrisk maskin stod redo för omedelbar användning. Atmosfären kändes förtryckande nära och var fläckad av gasdofter, som hade plågats fram av vetenskapens processer. Labbet beskrivs också för läsaren som en kall, mörk och läskig plats.


Detta understryker för läsaren symboliken för den kraft han känner att vetenskapen ger honom. Ironiskt nog har Aylmer upplevt få framgångar i sitt laboratorium. Detta är anledningen till att Hawthorne porträtterar labbet som ark eftersom det representerar de misslyckanden han har upplevt i sin vetenskapliga karriär. Å andra sidan var boudoiren för Georgiana. I texten fann hon sig själv andas en atmosfär av genomträngande doft; scenen runt henne såg ut som en förtrollning. Det var en ren och vacker plats för Georgiana att vila och rensa sitt sinne. Det är som det andliga riket, befriat från jorden och från alla mänskliga ofullkomligheter.


Detta försök att skydda Georgiana är omöjligt, precis som hans försök att ta bort hennes födelsemärke verkligen är ett försök att ta bort hennes mänsklighet. Allt han vill är att bli av med hennes enda brist och hon kommer att vara den kvinna och fru han alltid har velat att hon ska vara. Han har också utmanat läsaren att ifrågasätta orsakerna och avståndet en person är villig att gå till i strävan efter att uppnå perfektion. I slutändan kan vetenskapen inte konkurrera med naturen. Gratis uppsatser Ämnen Essay Checker Hire Writer Login. Gratis uppsatsprov Exempel Födelsemärket. Födelsemärket 1 januari 1800-talet var en tid av förändring, precis som detta, millenniet, är en tid av stora förändringar. Temat religion är dolt i önskan att radera födelsemärket. Han tror att han kan ta bort det med hjälp av vetenskapen. Kanske tror folk det - tusentals har kosmetisk kirurgi utförd varje år som ett sätt att försöka göra sig vackrare.


Religionen har tagit ett steg tillbaka i samhället idag, så betydelsen av perfektion av Gud har också flyttats till baklängan. Men bakom alla operationer som utförs idag, är frågan: Är det rätt att förändra det som gavs till dig av Gud? Kanske, men det är inte utan konsekvenser. Hon är kvinna och ska därför inte ha något att bidra med. Även i ögonblicket av hennes död, när hennes födelsemärke tas bort, visar hon en viss lycka över att behaga sin man. Könsfördomen idag är inte lika stark som den en gång var men den finns fortfarande. För vissa kvinnor finns det fortfarande en önskan att vara undergiven och behaga män. Många kvinnor har övervunnit detta, men det finns fortfarande en könsfördom på arbetsplatsen, politiken, friidrotten och många andra områden. Med tiden kommer förhoppningsvis människor att inse att kvinnor verkligen är lika med män och förtjänar att bli behandlade på samma sätt.


Dilemmat är ansvar vs. Aylmer glömmer sitt ansvar och förlorar Georgiana på grund av det. Vetenskaplig kunskap är verkligen makt, men Hawthorne försöker påminna oss om att med makt kommer ett behov av kontroll och självbehärskning. Vetenskapliga upptäckter och ansvaret bakom dem plågar oss än idag.

No comments:

Post a Comment