Sunday, January 9, 2022

Exempel på memoaruppsatser

Exempel på memoaruppsatser



Författaren Patricia Lockwood fångade covid i början av mars Varje kapitel bör föra dina läsare tillbaka till ditt nuvarande liv och hur varje minne påverkade var du är idag. Den lokala…. Tanken var otroligt lumina. Den hade det övergivna utseendet som ett rum har när sängen är täckt personlig memoaruppsats exempel ett dammlakan, med formerna som visar under det av uppvikta filtar och prydligt arrangerade kuddar, exempel på memoaruppsatser.





5+ exempel på memoaruppsatser



Greats Best of Efter ämne Efter författare. Wallace Essays Hunter S, exempel på memoaruppsatser. Thompson James Baldwin Essäer Zadie Smith Essäer John J. Sullivan Malcolm Gladwell. Life Scars av David Owen The Same River Twice av David Quammen 30 fler fantastiska artiklar om livet. Death After Life av Joan Didion When Things Go Missing av Kathryn Schulz Now We Are Five av David Sedaris Feet in Smoke av John Jeremiah Sullivan 20 fler fantastiska artiklar om döden. Kärlek Sex och relationer True Love av Haruki Murakami Dating Online av Emily Witt My First Time, Twice av Ariel Levy Inga etiketter, No Drama, Right? av Jordana Narin Deeply, Truly but Not Physically in Love av Lauren Slater A Girl's Guide to Sexual Exempel på memoaruppsatser av Carmen Maria Machado 25 fler fantastiska artiklar om kärlek och relationer.


Travel Peculiar Benefits av Roxane Gay Thanksgiving in Mongolia av Ariel Levy Long Day's Journey exempel på memoaruppsatser Elizabeth Gilbert 50 fler bra artiklar om resor. Sporttennis, trigonometri, exempel på memoaruppsatser, Tornadoes av David Foster Wallace Ultimate Glory av Dave Gessner Skating Home Backward av Bill Vaughn Off Diamond Head av William Finnegan 50 fler fantastiska artiklar om sport. Work The Muse of Coyote Ugly Saloon av Elizabeth Gilbert Quitting the Paint Factory av Mark Slouka The Loading Dock Manifesto av John Hyduk 40 fler fantastiska artiklar om arbete.


Race Notes of a Native Son av James Baldwin How to Slowly Kill Yourself and Others in America av Kiese Laymon The Price of Black Ambition av Roxane Gay 25 fler fantastiska essäer om ras. Growing Up The Comfort Zone av Jonathan Franzen Explicit Violence av Lidia Yuknavitch On Being an Only Child av Geoff Dyer The Terrible Boy av Tom Junod A Exempel på memoaruppsatser of My Own av Lauren Slater My Dad Tryed to Kill Me with an Alligator av Harrison Scott Key Difficult Girl av Lena Dunham Seventeen av Steve Edwards Age Appropriate av Jen Doll The Legacy of Childhood Trauma av Junot Díaz 50 fler fantastiska artiklar om att växa upp.


Education Lost in the Meritocracy av Walter Kirn Dumb Kids' Class av Mark Bowden Acting French av Ta-Nehisi Coates 20 fler fantastiska artiklar om utbildning. Having Children Channel B av Megan Stielstra A Birth Story av Meaghan O'Connell I Was Pregnant, And Then I Wasn't av Laura Turner 10 fler bra artiklar om att skaffa barn. Health Patient av Rachel Riederer The Empathy Exams av Leslie Jamison 35 fler fantastiska artiklar om hälsa. Mental Illness Adventures in Depression av Allie Brosh Darkness Visible av William Styron Vissa kvinnor blir psykotiska efter graviditeten.


Jag var en av dem. av Catherine Carver 20 fler bra artiklar om mental hälsa. Kroppsbild Några ord om bröst av Nora Ephron Några ord om falska bröst av Nell Boeschenstein A Thin Line between Mother and Daughter av Jennifer Egan Mirrors Don't Lie av Natalie Angier The Trash Heap Has Spoken av Carmen Maria Machado The Onset av My Ngoc Till 20 till exempel på memoaruppsatser artiklar om kroppsuppfattning, exempel på memoaruppsatser. Se även Rekommenderade memoarer i boklängd Slouching Towards Bethlehem av Joan Didion Me Talk Pretty One Day av David Sedaris My Misspent Youth av Meghan Daum Just Kids av Patti Exempel på memoaruppsatser The Chronology of Water av Lidia Yuknavitch A Heartbreaking Work of Staggering Genius av Dave Eggers The Glass Castle av Jeannette Walls Brain on Fire av Susannah Cahalan Irritable Hearts av Mac McClelland The Empathy Exams av Leslie Jamison Hunger av Roxane Gay A Sliver of Light av Shane Bauer , Joshua Fattal och Sarah Shourd fler fantastiska fackböcker.


New York Goodbye to All That av Joan Didion My Misspent Youth av Meghan Daum Lost and Found av Colson Whitehead Night-Shifting for the Hip Fleet av Mark Jacobson 25 fler fantastiska artiklar om New York. Tre av David Sedaris My Life as an Undocumented Immigrant av Jose Antonio Vargas Girl av Alexander Chee Been Down So Long It Looks Like Debt to Me av M, exempel på memoaruppsatser. Miller Lucky Girl av Bridget Potter. Prenumerera på vårt nyhetsbrev via e-post. Kontakta Nyhetsbrev Facebook Twitter.





halsbandet av guy de maupassant uppsats



Könsförväntningar hänvisar till en normativ uppfattning om lämpliga attityder och aktiviteter för en viss rasifierad och könsbunden grupp. Min första erfarenhet som lyfter fram könsförväntningar relaterar till min barndom, där jag ägnade mig åt aktiviteter som anses lämpliga för män som camping, fotboll och jakt... Det här är klassen som gjorde mig mest nervös eftersom förutom min danserfarenhet när jag var ett litet barn, har jag ingen danserfarenhet. Jag simmar och körde lite bana och volleyboll på gymnasiet. Jag hade sett hiphop, jazz, ballroom och... Falskt dilemma är den typ av villfarelse som jag minns tydligt att jag blev offer för.


Detta var i syfte att övertyga mitt omdöme. Falskt dilemma är en typ av falsk felslutning, som innebär att ett argument reduceras till ett eller två alternativ medan... Som barn var min mormor någon jag såg upp till. Jag menar detta mindre i bokstavlig mening. Hennes ankomster till ytterdörren var en anledning till att fira. Jag hoppade in i hennes öppna armar när ett stort leende dök upp över hennes ansikte... Mitt största misslyckande är min rädsla för att misslyckas. Som barn var jag van vid att min prestation uppfyllde mina höga förväntningar. Men när jag blev äldre och så småningom började gå gymnasiet fann jag mig själv gång på gång inte leva upp till...


Under den andra terminen av mitt andra år delade mitt distrikt ut ett nyhetsbrev med valedictorians och salutatorians i varje gymnasieskola. Jag var nyfiken på hur folk berömde de tre akademiker som antogs till Harvard University. Den lokala…. Taekwondo har varit med mig länge och jag har njutit av varje klass. Jag har lärt mig många saker i Taekwondo, sparkar och slag samt självbehärskning och uthållighet. Taekwondo har hjälpt mig i både personlighet och kropp, vilket gjort mig mer jordad,...


Du vet den där ungen som klarade varje test? Det var jag, eller åtminstone fram till sjunde klass. Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Hur säkerställer du att andra kommer att gilla vår memoarbok? Skriv det på ett sätt som gör det till en underhållande läsning för dig själv! Även om detta är en memoarbok borde det fortfarande finnas en klimax för att hålla läsarna intresserade. Det här skulle vara när ditt liv kom till sin spets; där du kämpade men kunde ta dig upp ur skyttegravarna och skapa din egen väg. Utan förmågan att fånga läsare blir det lite svårare än väntat att övertyga någon att köpa och läsa din bok. Ett stort misstag många gör när de skriver en memoarbok är att inte starta den på ett sätt som gör att läsarna får kontakt med dem. Tänk på när du var mest investerad i en bok eller till och med ett TV-program eller en film.


Vad gillade du mest? Kan du relatera till författaren eller karaktärerna? Detta är vanligtvis det bästa sättet att inte bara skapa investerade läsare utan att få fans. Denna skrivmetod kan vara svår att bemästra men tack och lov finns det otaliga resurser som hjälper dig att ta reda på det. Varför ville du börja skriva en från första början? Alla har ett intressant liv om man tittar tillräckligt djupt. Vad du måste avgöra är hur dina livserfarenheter kan hjälpa och forma andras liv. Dessa Self-Publishing School elever och akademiker! ha förstahandskunskap när det kommer till svårigheterna med att skriva ner ditt liv på papper. Christopher Moss, författare till Hope Over Anxiety , säger att det bästa sättet att skriva dina memoarer är att vara öppen om dina upplevelser.


Lou A. Du är författaren; du är utgivaren, så du är den som fattar alla beslut låter skrämmande, va? I början trodde jag att det var det. På så sätt kan du helt förstå vad en memoarbok är för att skriva din egen. Så ... kommer du att bli som Nadine och bestämma dig för att ta steget och hitta ett system som verkligen fungerar för att producera en bästsäljande memoarbok? Eller kommer du att ägna ytterligare ett år åt att försöka få det rätt? Avslöjande: Vissa av länkarna ovan kan innehålla affiliate partnerskap, vilket innebär att, utan extra kostnad för dig, Self-Publishing School kan tjäna en provision om du klickar dig vidare för att göra ett köp. Bella Rose Pope är Content Marketing Specialist här på Self-Publishing School. Även om hon inte piska upp innehåll här, skapar hon sitt eget liv och lär andra hur man går till Own Your Ordinary, umgås med sin hund och äter något med ost!


Följ henne: Twitter Instagram Facebook Youtube. Vi hjälper dig att spara tid, pengar och huvudvärk genom bok-, skriv-, marknadsförings- och publiceringsprocessen genom att ge dig den beprövade, steg-för-steg-processen och ansvarsskyldigheten för att publicera framgångsrikt. Allt samtidigt som du kan behålla kontrollen över din bok – och dess royalties. Lär dig att publicera en bok för att öka din inverkan, din inkomst eller ditt företag! JAG VILL BÖRJA IDAG! Lämna en kommentar med dina egna tips, råd eller tankar på det här blogginlägget - vi kan till och med uppdatera inlägget med dina idéer!


Kunskapsdelning är hur vi alla blir bättre. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Företagsbyggare. Karriär fiktion. GRATIS utbildning. Boköversiktsmall. GRATIS kopia av publicerad. Hjälpcenter för författare. FÖRFATTARE LOGGA IN. Hoppa till innehållet. Stift 6K. När du ser tillbaka på din egen tidslinje, finns det ett starkt tema som definierar ditt liv eller binder ihop det hela? I en sådan memoarbok ger författaren en retrospektiv av sitt förflutna genom linsen av ett ämne. Överväg att fråga dig själv:. Fever Pitch av Nick Hornby. Utbildad av Tara Westover. Om en familj av religiösa överlevande på landsbygden i Idaho berättar denna memoar hur författaren övervann sin uppväxt och flyttade berg i jakten på lärande.


Ring barnmorskan av Jennifer Worth. I en familjememoir är författaren en spegel som åter fokuserar ljuset på sina familjemedlemmar - allt från glimtar av den dysfunktionella dynamiken i en trasig familj till innerliga familjehyllningar. Native Country of the Heart av Cherrie Moraga. Mamman är en självtillverkad kvinna som växte upp med att plocka bomull i Kalifornien. Dottern, en passionerad queer Latina-feminist. Denna banbrytande Latinx-memoir om ett mor-dotter-förhållande väver det förflutna med nuet och konfronterar de försvagande konsekvenserna av Alzheimers sjukdom. En delmängd av de självbiografiska memoarerna, barndomsmemoarerna fokuserar främst på spoileralarm! De flesta barndoms memoarer täcker en ålder av 5-18 år, även om detta kan skilja sig beroende på berättelsen.


Boy: Tales of Childhood av Roald Dahl. Skojar bara. Du kan förvänta dig att hitta dessa element i en resememoir:. Eat, Pray, Love av Elizabeth Gilbert.

No comments:

Post a Comment